کابوتاژ

کران بری یا کابوتاژ به جابجایی کالا از یک گمرک در یک کشور به یک گمرک دیگر در همان کشور از طریق دریا یا رودخانه های مرزی گفته می شود. البته امروزه این مقررات برای هوانوردی ، خطوط ریلی و حمل و نقل جاده ای نیز استفاده می شود.

مقررات کران بری یا کابوتاژ:

کالاهایی که صدور آن از کشور مجاز است را می توان با انجام تشریفات و مقررات مربوطه به عنوان کران بر ( کابوتاژ) حمل نمود. کران بری کالاهایی که ممنوع الصدور هستند یا کالاهای مجاز مشروط با اخذ تضمین یا تعهد توسط گمرک انجام پذیر می باشد. چنانچه مدت اعتبار پروانه کران بر ( کابوتاژ) برای رسیدن به گمرک مقصد منقضی شود و تا ۳ ماه پس از انقضا ، صاحب کالا گواهینامه ورود به گمرک مقصد را ارائه ننماید ، کران بر به منزله به مقصد نرسیده تلقی می گردد.

مقررات کالای کابوتاژ که به مقصد نرسیده اند:

چنانچه کالای کران بری مجاز باشد ، نسبت به اجرای تعهد و یا تضمین اقدام می شود پس از آن پروانه خروج صادر می شود اما چنانچه این کالا ممنوع الصدور یا مجاز مشروط باشد ، قاچاق محسوب می شود.

تغییر گمرک مقصد کالا:

اگر کالای کابوتاژی ممنوع الصدور ، غیر مجاز یا مشروط نباشد و صاحب کالا بعد از دریافت پروانه کابوتاژ قصد تغییر مقصد کالا را داشته باشد ، گمرک مبدأ مجاز است مقصد کالا را در پروانه مربوطه اصلاح کند.

حقوق گمرکی ، سود بازرگانی و عوارض گمرکی کالای کابوتاژی:

این کالاها از پرداخت حقوق گمرکی ، سود بازرگانی و عوارض در موقع ورود مجدد معاف می باشند اما ملزم به پرداخت هزینه های گمرکی هستند.

 کالاهایی که از طریق رودخانه ها یا دریا مرزی به مناطق آزاد حمل شوند ، چنانچه به منظور استفاده در این مناطق باشد نیز مشمول مقررات کران می شوند. هرگاه کالای کابوتاژی ، بوسیله حمل و نقل داخلی جابجا شوند نیز مشمول مقررات کالای کران بری می شوند.

تشریفات اظهارنامه و اسناد مربوطه ، ارزیابی و میزان تضمین کابوتاژ:

اظهارنامه های کالای کابوتاژی در دو نسخه تنظیم می شود و در این اظهار نامه ها می بایستی تعداد ، نوع بسته علامت ، شماره وزن با ظرف ، نوع  کالا ، وزن خالص و ارزش کالا و نام گمرک مقصد جهت ترخیص کالا و راهی که کالا قرار است طی بنماید بدون حک و قلم خوردگی قید شود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *