ایجاد مرز گمرکی جدید بین ایران و افغانستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: مرز جدید گمرکی بین جمهوری اسلامی ایران و افغانستان به زودی در منطقه “شمتیغ” شهرستان خواف در جنوب شرقی این استان ایجاد می‌شود.


علی رسولیان افزود: ایجاد “مرز گمرکی شمتیغ” که از طرف کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است تا در آینده نزدیک به عنوان مرز رسمی جمهوری اسلامی ایران شناخته شود مزایای اقتصادی زیادی برای خراسان رضوی به همراه خواهد داشت.


وی گفت: اعتبار مورد نیاز برای ایجاد خط ریلی از خواف در جنوب شرق خراسان رضوی تا روستای “روزنک” حوالی هرات داخل خاک افغانستان را جمهوری اسلامی ایران تامین کرده و عملیات اجرایی آن به سرعت در حال انجام است.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در مدت کمتر از دو ماه آینده طرح خط راه‌آهن تا روستای روزنک تکمیل و در مراسمی با حضور مقامات دو کشور ایران و افغانستان بهره‌برداری می‌شود.


رسولیان افزود: ایجاد خط ریل در مرز ایران و افغانستان و تبادل کالا از طریق راه‌آهن نه فقط هزینه‌های ترانزیت و صادرات کالا را برای ایران کاهش می‌دهد بلکه دیگر شاهد تجمع و معطلی کامیون‌ها در مرز دوغارون نخواهیم بود.


وی گفت: یکی از علل اصلی تجمع کنونی کامیون‌ها در دوغارون که همواره به عنوان مشکل اصلی در حوزه امور اقتصاد مرزی خراسان رضوی مطرح بوده، ظرفیت پایین این گذرگاه مرزی برای پذیرش حجم زیاد کامیون‌ها است.

تاکید بر توسعه روابط اقتصادی ایران و افغانستان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در ادامه با لاشاره به مباحث مطرح در نشست خود با اعضای “ستاد هماهنگی روابط خارجی اقتصادی وزارت امور خارجه” درباره روابط اقتصادی با افغانستان گفت: در این نشست که به علت اهمیت سهم خراسان رضوی در انجام حجم عمده مبادلات تجاری ایران با افغانستان برپا شد موضوعاتی، چون شتاب در بهره‌برداری راه‌آهن خواف – هرات، تسهیل حمل و نقل کالا و مسافر در مرز‌های دو کشور و روابط مطلوب بین خراسان رضوی و هرات، در این نشست مورد بررسی و تاکید قرار گرفت.


رسولیان ادامه داد: صادرات فرآورده‌های نفتی و باقی کالا‌ها از خراسان رضوی به افغانستان و همکاری‌های بیشتر گمرکی، توسعه روابط اقتصادی، کاهش هزینه‌های تبادل کالا در مرز دوغارون، ساماندهی مرز بین دو کشور به ویژه ایجاد امکان و تاسیسات مورد نیاز در گذرگاه دوغارون را از دیگر مواردی برشمرد که در این نشست بر آن تاکیدشد.


وی گفت: این موضوعات در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و افغانستان که در آینده نزدیک برگزار می‌شود بررسی می‌شود.. معاون استاندار خراسان رضوی افزود: اعضای ستاد اقتصادی وزارت امور خارجه همچنین سفر استاندار خراسان رضوی به هرات یا سفر استاندار ولایت هرات به مشهد را مهم ارزیابی کردند تا از این طریق شرایط بهتری برای مبادلات تجاری، فرهنگی و دانشگاهی بین دو کشور را بهتر پیگیری و حمایت کرد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *